Scan Strategie

Welkom bij de vragenlijst voor ondernemers. Deze vragenlijst geeft u inzicht in de waarde strategie van uw organisatie. Geef eerlijke antwoorden zoals deze het beste passen bij uw ondernemerschap. De vragenlijst is gebaseerd op het model van de Waardedisciplines van Treacy en Wiersma. Hun model redeneert vanuit de waarde voor de klant. Zij onderscheiden drie waardedisciplines:

Operational Excellence (Kostprijsleiderschap)

Hier gaat het om goedkoop en efficiënt opereren en de klant de laagste prijzen voor te schotelen. Efficiëntie is het motto en werkt door op alle lagen van de organisatie. Het productenaanbod zal door deze strategie beperkt zijn.

Product Leadership (Technische innovatie)

Deze strategie gaat uit van het leveren van het beste product aan de klant. Dat kan zijn het nieuwste product, het meest exclusieve of het meest innovatieve. Innovatie is het motto en dat zul je ook kunnen merken in alle lagen van de organisatie. Er zal zeer waarschijnlijk een Research & Development afdeling aanwezig zijn.

Customer Intimacy (Klant georiënteerd)

Deze strategie gaat uit van de dichtst mogelijke positie bij de klant. De klant is uitstekend bekend en gekend, zodat het makkelijk is de (nieuwe) behoeften vast te stellen en daar op in te spelen. Loyaliteit aan de klant staat hoog in het vaandel.

Laat u niet misleiden en kies de antwoorden die het beste bij uw ondernemerschap passen om een reëel beeld en een passend advies te kunnen generen!

(c) 2024 Dienstencentrum. All rights reserved